top of page
Vodnjan, mali gradić na jugu istarskog poluotoka, jedan je od stoljetnih mjestašca na području Istre koji svojom bogatom kulturom i tradicijom privlači mnogobrojne znatiželjnike.

Naša je želja pronaći savršeno rješenje za vaše individualne želje i potrebe, a u svezi s organizacijom raznovrsnih izleta i tura.

Prema vašim interesima, nudimo vam stručno organizirane vođene ture:
BASIC TURA
Basic tura
razgled grada i crkve svetoga Blaža, maslinovo ulje

Šetnjom gradom doživjet ćete sve čari Vodnjana koji je za vrijeme vladavine Mletaka bio glavni grad južne Istre.

Razgledat ćemo prekrasne stoljetne palače u baroknom i neogotičkom stilu, brojne manje i veće crkve, a ukoliko vaše nepce žudi za kušanjem ponajboljih ekstra djevičanskih maslinovih ulja, predlažemo odlazak u jednu od kušaonica višestruko nagrađivanih vodnjanskih maslinara.

Uz nadoplatu, moguće je razgledavanje interijera crkve svetog Blaža s izložbom Svetih tijela i zbirkom Sakralne umjetnosti, kao i uspon na najviši zvonik u Istri.

GASTRO TURE
Gastro ture
maslinovo ulje, vino, pršut, tradicionalna jela

U hrvatskim, ali i istarskim kulinarskim specijalitetima, može se uživati kroz individualno vođenje našom gastronomskom ponudom, a sve u svrhu degustiranja tradicije na tanjuru.

Na vaš upit, pomoći ćemo osmisliti turu koja zadovoljava i najzahtjevnije nepce.  

VJERSKE TURE
Vjerske ture
crkve, crkvice, crkva svetog Blaža, izložba Svetih tijela

Posjetiteljima s interesom za religijskim sadržajima, nudimo mogućnost posjeta crkvicama Vodnjanštine i glavnoj crkvi sv. Blaža gdje se nalazi zbirka Sakralne umjetnosti i izložba Svetih tijela.

BICIKLISTIČKE TURE
Biciklističke ture
Na Vodnjanštini postoji više od 100 kilometara označenih bike staza, pretežno makadamskih, koje prolaze uz suhozide, kažune i maslinike, a povezuju sva mjestašca u okolici grada.

 

Za one koji dolaze autom, idealan je start kod Parka Kažuna gdje mogu ostaviti auto i dobiti gratis materijal i informacije o bike stazama, a preporučamo učiniti krug i završiti na istom mjestu.

Na upit, možemo za vas organizirati vođenje na bicikli uz licenciranog stručnog bike-guidea.  

TURE U PRIRODI
Ture u prirodi
kažuni, suhozid, masline i ostalo mediteransko bilje karakteristično za ovo područje

Naša priroda – naše bogatstvo!

Ljubiteljima prirode nudimo putovanje kroz miomirise Mediterana i boje istarskog poluotoka, poznatog po trobojnoj zemlji – crvenoj, sivoj i bijeloj. Kroz turu otkrit ćemo suhozide koji su potvrđeni kao nematerijalno kulturno dobro i kažune kojima ovo područje obiluje.

Po želji, turi je moguće dodati i posjet rasadniku, proizvodnom pogonu i trgovini kozmetičkih preparata od mediteranskog bilja.

OSTALE AKTIVNOSTI
Ostale aktivnosti
Za sve posjetitelje željne aktivnog odmora, Vodnjan nudi brojne aktivnosti na svojim plažama. Moguće je tako iznajmiti pedaline, jet ski, banana boat ili provesti vrijeme u vodenom parku.
Plaža Barbariga također nudi mogućnost iznajmljivanja terena za beach volleyball.
bottom of page