top of page
Info-point

Na već postojećoj lokaciji Parka kažuna postavljen je Info-point gdje posjetitelji mogu saznati crtice iz povijesti Vodnjana i Vodnjanštine, informacije o maslinovom ulju, vinu i Vin de Rosa, te dobiti informacije o dostupnom privatnom smještaju u gradu i okolici.

 

Također se mogu degustirati i kupiti neki od najboljih svjetskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja, razne sorte vina te handmade suveniri (replike kažuna, magneti, razglednice s karakterističnim motivima Vodnjana). Info-point sa svojom pozicijom i vidikovcem idealno je mjesto za uživanje u prekrasnom pogledu na maslinike, more i otočje Brijuni s jedne, te glavnu Vodnjansku crkvu i sam gradić s druge strane. Priuštite si minutu za predah uz toplu kavu ili hladno piće za novi nalet energije!

 

Ovo je područje s najvećom koncentracijom tradicionalnih kažuna i suhozida, a kroz godinu se na njemu održavaju razne manifestacije s ciljem promocije tih građevina i gradnje suhozida.

 

Park kažuna kao takav jedinstven je u svijetu i stoga atraktivan za manje i veće grupe, a ukoliko želite stručno vođenje na raznim jezicima uz objašnjenje povijesti kažuna stojimo vam na raspolaganju – link na explore ture.

Istražite Istru
Istra, najveći hrvatski poluotok, zbog svog je zemljopisnog položaja zanimljiva velikom broju posjetitelja iz susjednih, ali i udaljenijih zemalja.

U prilog joj ide i relativno mala površina koja skriva mnogobrojna kulturno-povijesna blaga te dobra interna prometna povezanost. Kako je za vrijeme boravka gosta u Vodnjanu moguće i poželjno posjetiti barem neki od preostalih istarskih gradića, u nastavku navodimo korisne linkove.

bottom of page