top of page

Održana 2. po redu manifestacija "Ususret Božiću...Aspettando il Natale"


U Vodnjanu se ove godine po drugi put održala manifestacija "Ususret Božiću...Aspettando il Natale" koja je započela 13.12. jednom u nizu kreativnih i besplatnih radionica, a čija se kulminacija odvijala tijekom trodnevnog božićnog sajma od 16.-18. prosinca 2016. godine.

Ovim putem Grad se zahvaljuje familiji Buršić, naročito gđi. Darinki, koja je polaznike besplatne radionice izrade božićnih kolača 13.12. ugostila na obiteljskoj stanciji. Također zahvaljujemo i majstorici slastičarstva, gđi. Dragici Lukin, pod čijim se stručnim vodstvom radionica održala. Radionica je okupila mnoštvo marljivih ruku koje su sudjelovale u kreiranju medenjaka, salenjaka i božičnih keksića koji su se prodavali u sklopu sajma u humanitarne svrhe.

U Domu mladih Vodnjan dana 14.12. održana je kazališna predstava "Mistero Buffo" u izvedbi iznimno talentiranog i duhovitog Valtera Roše, dok je u četvrtak 15.12. Uljara Baioco pod vodstvom kreativne Ester Geisse Đurić sudjelovala u programu s besplatnom radionicom izrade božićnih stolnih aranžmana koji su se također naknadno prodavali u humanitarne svrhe.

Petak 16.12. bio je predviđen za one najmlađe uz doček Djeda Božićnjaka i njegovih vilenjaka, koji su ih razveselili prigodnim darovima. Podijeljeno je ukupno 577 paketa, i to jasličarima, vrtičkom uzrastu te osnovnoškolcima od 1-4 razreda. U popodnevnom terminu udruga Istra life održala je besplatnu radionicu za kompoziciju muzike pod nazivom "Jingle bells", otvoren je božićni sajam te su nastupili zbor i solisti ZT Vodnjan kao i dječji zbor Pizzichino. Za večernju zabavu bio je zadužen Fiorin jazz kvartet, a Castelier d.o.o. nudio je primamljiv božićni menu u sklopu "Božića u pijatu" te su se vodnjanskim trgom tijekom sva tri sajmena dana širili primamljivi mirisi kobasica i krumpira iz neobične engleske pokretne peći, a prodavalo se i kuhano vino, čaj i punč, uz prikladne božićne šalice, što je sve doprinijelo kreiranju jednog pravog božićnog ugođaja.

Sobotnje jutro 17.12. proteklo je u veselom raspoloženju uz ples i nastupe članova Društva naša djeca Vodnjan, dok je udruga Pusti priču pod vodstvom pripovjedačica Ine Delić i Željke Kondić Dabo mališane odvela u prekrasan svijet bajki. Program se nastavio uz pregršt pjesme i nastup minicantanta ZT Galižana te mlade i talentirane Antonele Doko. U Domu mladih kasnije popodne održana je božićna priredba Društva naša djeca Vodnjan, dok su na trgu nastupile The blondes.

Zvukovi harmonike i gitare uljepšali su nedjeljno jutro 18.12., dok je poslijepodne djecu zabavljala bajkopričalica Sandra uz njezine nezaboravne božićne bajke i vilinski ples. Božićnu priču na poseban način pripovijedale su žive jaslice i župni zbor Sv. Blaž, u Domu mladih održana je predstava "Medin Božić" dok je atmosferu na trgu svojim nastupom zagrijao Dino Antonić.

Kako bi božićni ugođaj bio ćim ljepši i topliji, ove godine u izradu scenografije uključile su se vrijedne i kreativne ruke djece i učiteljica Osnovne škole Vodnjan, koje su ukrasile mala božićna drvca izrađena od paleta od strane vrijednih djelatnika poduzeća Contrada d.o.o. , kojima se ovim putem zahvaljujemo na uloženom trudu.

Kućica Djeda Božićnjaka sa poštanskim sandučićem za pisma, foto kutak sa djedicom i simpatičnim sobovima, štandovi sa proizvodima napravljenim sa mnogo truda i ljubavi, vatrica koju su održavali vatrogasci DVD-a Vodnjan kako bi se posjetitelji mogli zagrijati, miris kobasica i kuhanog vina, fritula i ostalih delicija, sjaj božićnih ukrasa stvorili su prekrasno božićno ruho za vodnjansku placu koja je ove godine zasjala posebnim sjajem. Hvala svima koji su tome pridonijeli i bili dio ove božićne priče!


bottom of page